dr Barbara Bukowska
Doktor nauk biologicznych
Absolwentka Wydziału Farmaceutycznego Akademii Medycznej im. Piastów Śląskich we Wrocławiu (kierunek: farmacja) oraz Wydziału Biologii i Ochrony Środowiska Uniwersytetu Łódzkiego (kierunek: diagnostyka skażeń środowiska). W 2016 r. uzyskała tytuł doktora nauk biologicznych w zakresie biofizyki. Autorka prawie 20 publikacji naukowych o zasięgu krajowym i międzynarodowym.
Artykuły autora
Tłuszcze to obok węglowodanów i białek główna grupa składników odżywczych, niezbędnych do prawidłowego funkcjonowania organizmu...
CZYTAJ
Według danych Światowej Organizacji Zdrowia problem niepłodności dotyczy 15–20% par w wieku prokreacyjnym. Mimo znaczącego...
CZYTAJ
Łuszczyca to przewlekła choroba autoimmunologiczna, charakteryzująca się powstawaniem na skórze czerwonobrunatnych, wyraźnie odgraniczonych, pokrytych srebrną...
CZYTAJ
Wyższe kwasy tłuszczowe (WKT) omega-3, spośród których najważniejsze dla organizmu człowieka są EPA i DHA,...
CZYTAJ