1. Produkty w kategoriach
    (2 produkty)

LAKTOFERYNA - dla wzmocnienia organizmu i zwiększenia skuteczności walki z chorobą!

Laktoferyna to częsty składnik suplementów diety, który wykazuje działanie pobudzające system immunologiczny do zwalczania infekcji. Laktoferyna jest wielofunkcyjnym białkiem z grupy transferyn, które jest obecne w wielu płynach ustrojowych i wydzielinach gruczołów, takich jak: mleko, śina, łzy czy wydzielina gruczołów jamy nosowej. Obecna na błonach śluzowych i w ich bezpośrednim sąsiedztwie, laktoferyna stoi na straży przed drobnoustrojami chorobotwórczymi, które wnikają do organizmu. Wykazuje ona właściwości immunomodulujące, przeciwwirusowe, przeciwbakteryjne, przeciwgrzybiczne, przeciwpasożytnicze i przeciwzapalne. Bezpieczeństwo jej stosowania jak i wielowymiarowe korzyści z niego płynące sprawiły, że laktoferyna znalazła zastosowanie w suplementach diety o działaniu immunomodulującym. Działanie immunomodulujące za pośrednictwem laktoferyny opiera się na intensyfikacji mechanizmu fagocytozy - wychwytywania i wchłaniania drobnych cząsteczek organicznych, takich jak: wirusy, bakterie, pierwotniaki i grzyby, przez makrofagi. Laktoferyna powoduje, że wewnątrz nich wytwarzany jest tlenku azotu, który działa neutralizująco na chorobotwórcze mikroorganizmy. Przyjmowanie suplementów z laktoferyną jest wskazane z uwagi na ich działanie zwiększające odporność organizmu i wspomagające w leczeniu zakażeń drobnoustrojami chorobotwórczymi. W Aptece Melissa znajdziesz takie suplementy diety z zawartością laktoferyny jak: Asecurin, BLF100 czy krople doustne Laktoferyna.

rozwiń keyboard_arrow_down
PRODUCENT keyboard_arrow_down
PROBLEM keyboard_arrow_down
Cena keyboard_arrow_down
CENA OD
CENA DO
Sortuj keyboard_arrow_down
USUŃ SORTOWANIE
Pielęgnacja włosów rozjaśnianych to nie lada wyzwanie - ich struktura, w wyniku przeprowadzonych zabiegów fryzjerskich,...
CZYTAJ
Dziurawiec zwyczajny to średniej wielkości roślina o drobnych żółtych kwiatach, która jest powszechnie traktowana jako...
CZYTAJ
Chrzan to roślina popularnie stosowana w kuchni polskiej. Jest ceniona przede wszystkim za swoje walory...
CZYTAJ
Certyfikaty i wyróżnienia