Apteka Melissa Łódź - logo
Twoja Melissa.
Spokojnie, wygodnie, na czas.
0,00zł
Dostawa DPDdo darmowej dostawy: 249,00 zł
Przy wyborze POCZTA POLSKA PUNKT ODBIORU (PRZELEW) do darmowej dostawy brakuje:
149,00zł
Przy wyborze DOSTAWA KURIEREM DPD (PRZELEW) do darmowej dostawy brakuje:
249,00zł
Przy wyborze POCZTA POLSKA PACZKA (PRZELEW) do darmowej dostawy brakuje:
249,00zł
Przy wyborze DOSTAWA KURIEREM XPRESS COURIERS (SZYBKA PŁATNOŚĆ PayU) do darmowej dostawy brakuje:
349,00zł

Dostawa nie obowiązuje leków na receptę.
Jeżeli w koszyku znajduje się lek możesz go zarezerwować i odebrać osobiście w aptece.

                                                                                  DECUBAL FACE CREAM Odżywczy krem do twarzy - 75 ml  Data ważności: 2016.07.30 - Apteka internetowa Melissa

DECUBAL FACE CREAM Odżywczy krem do twarzy - 75 ml Data ważności: 2016.07.30

18,59

Produkt niedostępny


Producent: DECUBAL

Bloz: 7048112

Właściwości:
•Duńskie kosmetyki Decubal od ponad 30 lat pielęgnują suchą, bardzo suchą i atopową skórę klientów w północnej części Europy. Specyficzne dla tych krajów są bardzo ostre warunki klimatyczne zwłaszcza w zimie, zarówno w mroźnym powietrzu, jak też w ogrzewanych pomieszczeniach z bardzo suchym powietrzem, częste ekstremalne zmiany temperatury (od +20°C do nawet -20°C) przy wychodzeniu z ogrzewanych pomieszczeń na zewnątrz. Również w lecie silny morski wiatr niosący drobiny soli nie rozpieszcza skóry. W takich warunkach skóra wymaga szczególnej ochrony przed bardzo szybkim wysuszeniem i uszkodzeniem. Jedynie skandynawscy eksperci znający tę specyfikę klimatyczną, współpracujący z dermatologami i doświadczający osobiście problemów związanych z klimatem mogą stworzyć kosmetyki odpowiednie do ekstremalnej ochrony. Dzięki nim właśnie powstała marka Decubal – skandynawski ekspert w walce z suchą skórą. Marka Decubal oferuje również kosmetyki opracowane specjalnie z myślą o ochronie i pielęgnacji skóry chorych z Atopowym Zapaleniem Skóry.
•Skóra sucha, bardzo sucha i atopowa jest źródłem wielu uciążliwych objawów, zwłaszcza świądu. Skuteczna pielęgnacja przywracająca prawidłowe nawilżenie ma kluczowe znaczenie w przywróceniu komfortu pacjentowi.
•Standardem postępowania w AZS jest codzienne stosowanie emolientów.
•Decubal to bezzapachowe i łagodne kosmetyki przeznaczone dla całej rodziny. Produkty są tak bezpieczne, że mogą być stosowane nawet u niemowląt.
•DECUBAL FACE CREAM ODŻYWCZY I INTENSYWNIE NAWILŻAJĄCY KREM DO TWARZY - BEZZAPACHOWY. Klasyczny krem nawilżający do twarzy, przeznaczony do cery suchej. Nawilża i koi skórę. Neutralizuje wpływ szkodliwych czynników zewnętrznych dzięki zawartości witaminy E. Odbudowuje barierę ochronna skóry dzięki zawartości substancji tłuszczowych. Zawartość substancji tłuszczowych 18%. Do codziennego stosowania na skórę twarzy – do cery suchej. W składzie zawiera m.in. glicerynę, witaminę E, Caprylic/Capric Triglyceride (trójgliceryd kaprylowo kaprynowy) oraz lanolinę.
•Gliceryna - bezbarwna, przezroczysta, higroskopijna ciecz o konsystencji syropu. Naturalna gliceryna jest uzyskiwana przez zmydlanie tłuszczy roślinnych, głównie tłuszczu kokosowego. Gliceryna przemysłowa uzyskiwana jest z propylenu (gazowy węglowodan uzyskiwany z benzyny). Działanie nawilżające gliceryny związane jest z bardzo silnymi właściwościami higroskopijnymi. Gliceryna w naturalny sposób osłania skórę, przenikając do przestrzeni międzykomórkowych, gdzie wiąże ilość wody niezbędną do zachowania prawidłowego nawilżenia skóry. Ma doskonałe właściwości łagodzące, skutecznie nawilża przesuszoną skórę ze skłonnościami do pierzchnięcia nadmiernie wysuszoną. Wygładza, poprawia elastyczność, reguluje procesy prawidłowej odnowy naskórka. Działanie gliceryny jest długotrwałe. Penetruje do głębszych partii warstwy rogowej naskórka i pozostaje tam, regulując wilgotność przez około dobę. Obecność gliceryny wspomaga funkcjonowanie lipidów skórnych. W kosmetykach gliceryna wykorzystywana jest ponieważ zapobiega wysychaniu kosmetyku oraz nadaje gładkość emulsji. Obok dobrego smarowania i rozprowadzania na skórze, zapobiega także wałkowaniu się kosmetyku po jego aplikacji. Gliceryna łagodzi działanie wysuszające alkoholu etylowego. Wyroby zawierające zbyt dużo gliceryny dają uczucie lepkości. Związek ten jest także składnikiem mydeł.
◦Rozpuszczalność: rozpuszczalna w wodzie , alkoholu i glikolu propylenowym; nierozpuszczalny w tłuszczach.
◦Stężenie w kosmetykach: stężenia gliceryny, zapewniające odpowiednie nawilżenie 5-15%.
•Witamina E - witamina ta obok witaminy C jest najbardziej popularną w przemyśle kosmetycznym. Możemy ją spotkać niemal we wszystkich produktach - do pielęgnacji ciała, twarzy, włosów. Pełni ona funkcję pielęgnującą jak również jako naturalny konserwant chroni składniki zawarte w kosmetykach przed zniszczeniem i rozkładem. Wszyscy wiemy jakie szkodliwe skutki dla naszej skóry wywołują wolne rodniki - zmarszczki, sucha skóra, utrata jędrności i elastyczności skóry, utrata kolagenu, szkodliwy wpływ promieniowania UVB. Kosmetyki wzbogacone witaminą E pomagają w tych problemach. Skutecznie zapobiegają skutkom długiego opalania się, przyspieszając proces odnowy skóry. Kumulując się we włosach wpływa korzystnie na ich strukturę i kondycję. Ze względu na działanie kojące i przeciwzapalne dodawana jest do kremów przeciwtrądzikowych. Obecność witaminy E w kosmetykach bardzo korzystnie wpływa na nawilżenie skóry, poprzez zatrzymywanie wody w naskórku.
•Caprylic/Capric Triglyceride (trójgliceryd kaprylowo kaprynowy) - mieszanka olejów roślinnych; otrzymywana z naturalnego kwasu tłuszczowego (oleju kokosowego i glicerydu) - naturalna podstawa olejowa w emulsjach, ułatwia rozprowadzanie kosmetyku, zmiękcza i wygładza naskórek, tworzy warstwę okluzyjną.
•Lanolin (lanolina) - wosk chroniący wełnę owiec przed zamoczeniem. Lanolina ma bardzo dobre własności pielęgnacyjne, ze względu na podobny skład do warstwy lipidowej skóry ludzkiej. Ponadto jest naturalnym emulgatorem. Przez wiele lat uważano lanolinę za silny alergen, jednak okazuje się, że czysta lanolina ma wyłącznie pozytywny wpływ na skórę, alergie wywoływane były znajdującymi się w niej resztkami pestycydów. Lanolina najczęściej używana jest jako składnik aktywny lub koemulgator, wysoka zawartość lanoliny prowadzi do klejenia się produktu końcowego. Lanolina chętnie też jest używana w kosmetykach przeznaczonych do pielęgnacji (i dekoracji) ust.

Opakowanie:
75 ml
 

Opinie użytkowników

Aby wystawić komentarz należy się zalogować.

Brak komentarzy :( Bądź pierwszy!
reklama