Kwasy tłuszczowe Omega 3

Kwasy tłuszczowe Omega 3 wpływają korzystnie na układ sercowo-naczyniowy oraz układ nerwowy płodu i dzieci. Naturalnym źródłem pozyskiwania kwasów tłuszczowych omega-3 są: tłuszcz zawarty w rybach morskich oraz zwierzętach morskich (małże, krewetki), orzechy włoskie, olej rzepakowy i sojowy. Kwas eikozapentaenowy z rodziny Omega 3 jest prekursorem eikozanoidów (tromboksanów trienowych oraz leukotrienów serii 5).  Kwasy tłuszczowe Omega 3 zmniejszają stężenie trójglicerydów w osoczu, doprowadzają ciśnienie krwi do normy, zmniejszają ryzyko zakrzepów, działają przeciwzapalnie, zmniejszają odczyny alergiczne, wspomagają funkcje układu immunologicznego, ograniczają ryzyko otyłości oraz wspomagają terapię dermatoz. Te właściwości wykorzystywane są w profilaktyce choroby niedokrwiennej serca, miażdżycy, cukrzycy typu II, atopowym zapaleniu skóry i wielu innych schorzeniach.  Kwasy tłuszczowe Omega 3 są bardzo dobrze tolerowane. Występują w preparatach o nazwie: OLIMP GOLD OMEGA 3, NATURELL Omega-3, MOLLERS FORTE OMEGA-3, Lutezan Omega 3, BIOCARDINE OMEGA-3.

rozwiń keyboard_arrow_down
PRODUCENT keyboard_arrow_down
PROBLEM keyboard_arrow_down
Cena keyboard_arrow_down
CENA OD
CENA DO
Sortuj keyboard_arrow_down
USUŃ SORTOWANIE
Zastosowanie znajduje nie tylko w kuchni, ale również medycynie naturalnej czy kosmetyce. Moringa, bo o...
CZYTAJ
Zachłyśnięcie lub zadławienie to stan, w którym do dróg oddechowych dostaje się płyn (najczęściej napój...
CZYTAJ
Plasterki na wypryski to niezwykle popularny sposób na walkę z niechcianymi „przyjaciółmi”, którzy pojawiają się...
CZYTAJ
Certyfikaty
i wyróżnienia