-
Produkty w kategoriach(5 produkty)
Bakterie kwasu mlekowego - Lactobacillus casei i Lactobacillus rhamnosus
7,15 zł
Lactobacillus rhamnosus ŁOCK 0908, Lactobacillus rhamnosus ŁOCK 0900 oraz Lactobacillus casei ŁOCK 0919 to bakterie kwasu mlekowego. Wykazują właściwości wspomagające układ pokarmowy (w tym biegunki, zespół jelita drażliwego), leczenie atopowego zapalenia skóry oraz podnoszą odporność organizmu. Lactobacillus casei i Lactobacillus rhamnosus tworzą tzw. barierę jelitową - zapobiegają adhezji patogenów do błony śluzowej jelit, wytwarzają związki przeciwbakteryjne, konkurują z patogenami o składniki odżywcze oraz obniżają pH środowiska. Ponadto utrzymują szczelność śluzówki przewodu pokarmowego oraz stymulują układ odpornościowy do walki z patogenami. Dzięki takim szerokim właściwościom mogą korzystnie działań w atopowym zapaleniu skóry, kiedy to pożądane jest uszczelnienie bariery jelitowej i osiągnięcie homeostazy układu odpornościowego. Prebiotyki mogą byc też stosowane podczas eradykacji H. pylori oraz łagodząco przy nietolerancji laktozy. Szczepy bakterii kwasu mlekowego są dobrze tolerowane. Do działań niepożądanych tych probiotyków zaliczamy zaburzenia żołądkowo-jelitowe (wzdęcia, gazy) oraz objawy nadwrażliwości. Lactobacillus rhamnosus ŁOCK 0908, Lactobacillus rhamnosus ŁOCK 0900 oraz Lactobacillus casei ŁOCK 0919 znajdziemy w preparacie o nazwie Latopic.