ZWYCIĘZCA RANKINGU
ZAUFANE OPINIE CENEO
DARMOWY ODBIÓR
W NASZEJ APTECE
DARMOWA DOSTAWA
KURIEREM OD 279 ZŁ
Zrealizowaliśmy ponad
1 500 000 zamówień

Owoc głogu

Przeglądaj kategorie keyboard_arrow_down
Wybierz producentów keyboard_arrow_down
Podaj zakres cen keyboard_arrow_down
CENA OD
CENA DO
Sortuj według keyboard_arrow_down
Zwiększona witalność w ciągu dnia i przeciwdziałanie skutkom stresu fizycznego i emocjonalnego. EkaVit + ŻEŃ-SZEŃ to mieszanka dwunastu soków łącząca w sobie ich dobroczynne właściwości. Zawiera: Sok z Mango - Owoc mango jest bogaty w witaminy A, C, PP, E, z grupy B i minerały: potas, magnez, fosfor, wapń, sód, żelazo, miedź, flawonoidy, błonnik oraz lupeol, będący antyoksydantem. Osoby, które mają problemy z suchością lub rogowaceniem skóry czy łamliwością paznokci spowodowaną awitaminozą zamiast syntetycznej witaminy A mogą przerzucić się na dietę z dużym udziałem mango. Mango ma niski indeks glikemiczny co oznacza, że nie powoduje skoków poziomu cukru we krwi, a w konsekwencji uczucia głodu. Sok z Derenia - Owoce derenia zawierają duże ilości witaminy C (około 200mg/100g masy), P oraz A, makro- i mikroelementy (głównie związki żelaza), flawonoidy, kwasy organiczne, antyoksydanty, biostymulatory, pektyny, garbniki, cukry (około 10–13%) oraz inne cenne substancje mineralne. Owoce derenia jadalnego są doskonałym surowcem wykorzystywanym w medycynie ludowej. Owoce derenia wspomagają przemianę materii. Ma to dobroczynny wpływ na funkcjonowanie organizmu, przywracając zachwianą równowagę. Sok z Granatu - Granaty zawierają cukier (8–19% z tego 5–10% glukozy), białko, kwasy organiczne, żelazo, wapń, witaminę C. Związki zawarte w owocach mają korzystny wpływ na układ krążenia. Granat jest jednym z niewielu owoców zawierających związki typu estrogenowego, które powinny znaleźć się w diecie kobiet, gdyż mają wpływ na złagodzenie objawów menopauzy. Wielu naturopatów poleca dietę bogatą w granaty jako sposób na wzmocnienie pracy gruczołu prostaty. Sok z Żurawiny Wielkoowocowej - Owoce żurawiny to naturalne źródło flawonoidów, antyoksydantów, antocyjanów i pektyny, a także witamin: C, B1, B2, PP, prowitaminy A, błonnika oraz żelaza, potasu, wapnia i magnezu. Sok z żurawiny cechuje się wysoką biodostępnością. Flawonoidy zawarte w owocach przyczyniają się do prawidłowego działania układu krążenia. Sok z Malin - Maliny są źródłem ważnych dla organizmu substancji odżywczych. Są wśród nich witaminy: C, E, A, PP, B1, B2, B6, kwas pantotenowy i biotyna oraz makro i mikroelementy: wapń, potas, cynk, miedź, żelazo, magnez i mangan. Owoce mają dużą zawartość błonnika i pektyn, garbników, antocyjanów, puryn, lecytyny i fitosterolu. Maliny są również bogate w kwasy organiczne, m.in.: kwas jabłkowy i cytrynowy. Sok z malin stanowi doskonałe uzupełnienie codziennej diety w niezbędne witaminy i minerały. Sok z Czarnego Bzu - Bez zawiera dużo witaminy A, B1 i B2, ale też flawonoidy, kwasy organiczne, garbniki, pektyny, enzymy i biopierwiastki, np. jod. Owoce bzu czarnego są uznawane za skuteczne środki usuwające szkodliwe produkty przemiany materii. Sok z Winogron - Winogrona zawierają: potas, fosfor, wapń, magnez, cynk, miedź, bor i chlor. Winogrona mają w swoim składzie łatwo przyswajalną glukozę i fruktozę, które stanowią źródło szybko przyswajalnej energii. Dlatego są polecane zwłaszcza dla osób obciążonych dużym wysiłkiem oraz osłabionych i wyczerpanych. Winogrona zawierają również witaminy z grupy B oraz witaminę A. Sok z Rokitnika - Owoce Rokitnika to bogate źródło B-karoten i flawonoidów (kwercetyna i rutyna), które wykazują właściwości antybakteryjne, antywirusowe oraz przeciwzapalne. Współczesne badania potwierdzają, iż substancje aktywne zawarte w rokitniku wzmacniają ścianki naczyń krwionośnych oraz zapobiegają utlenianiu się cholesterolu. Obecnie w wielu rosyjskich szpitalach stosuje się olej rokitnikowy wspomagająco podczas leczenia wrzodów. Owoce rokitnika zawierają nienasycone kwasy tłuszczowe, minerały i pektyny, witaminę C, E, K i z grupy B (B1, B2, B6). Minerały – żelazo, fosfor i mangan- korzystnie wpływają na procesy przyswajania witamin i innych składników odżywczych, wzmacniają tkanki oraz zapobiegają anemii. W przemyśle kosmetycznym rokitnik wykorzystywany jest do produkcji preparatów do opalania się jako naturalny bloker promieni UVA i UVB. Sok z Jeżyn - Owoce jeżyny zawierają wiele cennych witamin i pierwiastków, do których należy m.in.: witaminy B1, B2, B6, B12, C, PP, prowitamina A oraz magnez, żelazo, potas, fosfor i wapń. Ponadto owoce jeżyny zawierają antocyjany, kwas elagowy i kwasy fenolowe. Są prawdziwą skarbnicą witaminy E (zawierają jej najwięcej ze wszystkich owoców), która ma ogromne znaczenie dla prawidłowego wyglądu skóry. Taka naturalna kompozycja witamin i minerałów jaką posiada jeżyna sprawia, że z chęcią sięgamy po sok uzyskany z tych wspaniałych owoców. Szczególnie kobiety w okresie menopauzy chętnie korzystają z bogactwa jeżyny. Sok z Głogu - Głóg zawiera bioflawonoidy, które m.in. wspomagają działanie witaminy C i wykazują działanie wzmacniające układ krwionośny oraz kwasy organiczne, garbniki, gorycze, fitosterole, olejki eteryczne, witaminy z grupy B, prowitaminę A i sole mineralne: żelazo, wapń, magnez, potas, a także mangan, kobalt, glin i krzem, które są niezbędne do prawidłowego funkcjonowania organizmu. Ponadto surowiec zawiera związki trójterpenowe, garbniki, pochodne puryny i karotenoidy. Sok z Aronii - Owoce aronii zawdzięczają swoje właściwości bioflawonoidom i rutynie. Te właśnie składniki zapewniają dobrą kondycję naczyniom krwionośnym. Owoce aronii zawieraj antocyjany - związki zwalczające wolne rodniki. Są źródłem witamin: A, C, E, P oraz biopierwiastków, błonnika, pektyny, makro i mikroelementów. Sok z Pigwy - Pigwa jest naturalną skarbnicą witamin, jej owoce mają dużo witaminy C (siedem razy więcej niż cytryna), B, prowitamina A, garbników, pektyn. Słyną z minerałów: magnezu, fosforu, potasu, żelaza, miedzi i jodu. Owoce pigwy przede wszystkim wzmacniają system odpornościowy szczególnie w okresach zimowo-wiosennym i jesienno-zimowym, wpływają korzystnie na przewód pokarmowy głownie ze względu na wysoką zawartość pektyn. oraz WYCIĄ Z ŻEŃ-SZENIA znanego z korzystnego wpływu na układ nerwowy i prace mózgu.

                     EKAMEDICA Ekavit + żeń-szeń sok - 1000 ml - Apteka internetowa Melissa
EKAMEDICA Ekavit + żeń-szeń sok - 1000 ml
Producent: EKAMEDICA

40,89 zł

Owoc głogu jest pozyskiwany z głogu dwuszyjkowego (Cataegus leavigata) oraz głogu jednoszyjkowego (Crataegus monogyna). Jest składnikiem preparatów: Senospasmina Syrop, Neospasmina Syrop, Labofarm Tabletki Tonizujące. Owoce głogu zmniejszają wybiórczo napięcie mięśni gładkich naczyń wieńcowych serca. Owoce głogu charakteryzują się długim oraz łagodnym działaniem. Owoce głogu powodują także obniżenie ciśnienia żylnego oraz poprawiają krążenie mózgowe. Dodatkowo działają uspokajająco oraz moczopędnie. Działanie owocu głogu jest podobne do działania kwiatostanu głogu, jednakże jest od niego dwukrotnie słabsze, jako środka spazmolitycznego oraz hipotensyjnego. Wskazania: w początkowym stadium niewydolności mięśnia sercowego oraz przy tak zwanym "sercu starczym", przy zaburzeniach krążenia obwodowego, w preparatach złożonych o działaniu uspokajającym. Nie stosować owoców głogu u dzieci w wieku poniżej 12 lat. Uwaga! Owoc głogu może nasilać działanie glikozydów nasercowych.