ZWYCIĘZCA RANKINGU
ZAUFANE OPINIE CENEO
DARMOWY ODBIÓR
W NASZEJ APTECE
DARMOWA DOSTAWA
KURIEREM OD 279 ZŁ
Zrealizowaliśmy ponad
1 500 000 zamówień

Lactobacillus acidophilus

Przeglądaj kategorie keyboard_arrow_down
Wybierz producentów keyboard_arrow_down
Podaj zakres cen keyboard_arrow_down
CENA OD
CENA DO
Sortuj według keyboard_arrow_down
Lactobacillus acidophilus to szczep, który odgrywa bardzo ważną rolę w ludzkim organizmie. Jest on częścią naturalnej mikroflory w przewodzie pokarmowym człowieka oraz w końcowej części dróg rodnych. Bakterie te bierą udział w ostatnim etapie trawienia, oczyszczają przewód pokarmowy z toksyn i ubocznych produktów przemiany materii, pomagają zachować odpowiedni poziom „dobroczynnych bakterii probiotycznych’’ w jelitach, a jednocześnie stwarzają niekorzystne warunki do rozwoju szkodliwych drobnoustrojów. Lactobacillus delbrueckii subsp. bulgaricus to szczep bakterii zamieszkujący błonę śluzową jelit. Wytwarza on kwas mlekowy, który pomaga utrzymać właściwy poziom pH w jelicie cienkim, co uniemożliwia wzrost szkodliwych drobnoustojów. Bakteria wykorzystywana w leczeniu biegunek o różnej etiologii oraz w zespole nadwrażliwości jelita. Niezbędna osłona trilac plus przy terapii antybiotykowej zbawienna moc probiotykuLactobacillus rhamnosus GG (ATCC 53103) to szczep bakterii, który korzystnie modyfikuje florę bakteryjną oraz wspomaga pracę jelit. Wyselekcjonowany szczep, oznaczony jako ATCC 53103, wykazuje wysoki poziom adherencji (przylegania) do komórek jelita cienkiego oraz jest stabilny genetycznie, co oznacza, że nie podlega mutacji. Jest to najlepiej przebadany szczep probiotyczny, dlatego jest bezpieczny również dla najmłodszych. Można go stosować u niemowląt, których bariera jelitowa nie jest wystarczająco szczelna, aby chronić organizm przed szkodliwymi dla organizmu czynnikami. Bifidobacterium lactis to szczep bakterii zasiedlający błonę śluzową końcowego odcinka jelita krętego i jelita grubego. Bakteria ta wspomaga wytwarzanie witamin z grupy B i K, wspiera pracę przewodu pokarmowego i systemu obronnego jelit. Fruktooligosacharydy są to naturalne węglowodany, pomagające w regulacji wewnętrznego środowiska przewodu pokarmowego. Zapobiegają zaparciom, regulują pracę jelit i żołądka oraz utrzymują równowagę środowiska mikrobiologicznego w jelitach.

                     TRILAC PLUS - 30 kaps. - Apteka internetowa Melissa
TRILAC PLUS - 30 kaps.
Producent: KROTEX

12,99 zł

Lactobacillus acidophilus to szczep, który odgrywa bardzo ważną rolę w ludzkim organizmie. Jest on częścią naturalnej mikroflory w przewodzie pokarmowym człowieka oraz w końcowej części dróg rodnych. Bakterie te bierą udział w ostatnim etapie trawienia, oczyszczają przewód pokarmowy z toksyn i ubocznych produktów przemiany materii, pomagają zachować odpowiedni poziom „dobroczynnych bakterii probiotycznych’’ w jelitach, a jednocześnie stwarzają niekorzystne warunki do rozwoju szkodliwych drobnoustrojów. Lactobacillus delbrueckii subsp. bulgaricus to szczep bakterii zamieszkujący błonę śluzową jelit. Wytwarza on kwas mlekowy, który pomaga utrzymać właściwy poziom pH w jelicie cienkim, co uniemożliwia wzrost szkodliwych drobnoustojów. Bakteria wykorzystywana w leczeniu biegunek o różnej etiologii oraz w zespole nadwrażliwości jelita. Niezbędna osłona trilac plus przy terapii antybiotykowej zbawienna moc probiotykuLactobacillus rhamnosus GG (ATCC 53103) to szczep bakterii, który korzystnie modyfikuje florę bakteryjną oraz wspomaga pracę jelit. Wyselekcjonowany szczep, oznaczony jako ATCC 53103, wykazuje wysoki poziom adherencji (przylegania) do komórek jelita cienkiego oraz jest stabilny genetycznie, co oznacza, że nie podlega mutacji. Jest to najlepiej przebadany szczep probiotyczny, dlatego jest bezpieczny również dla najmłodszych. Można go stosować u niemowląt, których bariera jelitowa nie jest wystarczająco szczelna, aby chronić organizm przed szkodliwymi dla organizmu czynnikami. Bifidobacterium lactis to szczep bakterii zasiedlający błonę śluzową końcowego odcinka jelita krętego i jelita grubego. Bakteria ta wspomaga wytwarzanie witamin z grupy B i K, wspiera pracę przewodu pokarmowego i systemu obronnego jelit. Fruktooligosacharydy są to naturalne węglowodany, pomagające w regulacji wewnętrznego środowiska przewodu pokarmowego. Zapobiegają zaparciom, regulują pracę jelit i żołądka oraz utrzymują równowagę środowiska mikrobiologicznego w jelitach.

                     TRILAC PLUS - 10 kaps. - Apteka internetowa Melissa
TRILAC PLUS - 10 kaps.
Producent: KROTEX

9,99 zł

Lactobacillus acidophilus to szczep bakterii kwasu mlekowego. Wykazuje właściwości wspomagające układ pokarmowy (w tym biegunki, zespół jelita drażliwego) oraz podnosi odporność organizmu człowieka.  Lactobacillus acidophilus tworzy tzn. barierę jelitową – zapobiega adhezji patogenów do błony śluzowej jelit, wytwarza związki przeciwbakteryjne, konkuruje z patogenami o składniki odżywcze oraz obniża pH środowiska. Ponadto utrzymuje szczelność śluzówki przewodu pokarmowego oraz stymuluje układ odpornościowy do walki z patogenami. Lactobacillus acidophilus tworzy także naturalną florę bakteryjną w obrębie pochwy. W przypadku zaburzenia homeostazy flory dochodzi do zakażeń bakteryjnych oraz grzybiczych. Czynniki zaburzające skład naturalnej flory to m. in. terapia antybiotykami, leczenie hormonalne, chemio i radioterapia, długotrwały stres, a także złe przyzwyczajenia higieniczne i seksualne. Wymieniony szczep w procesie fermentacji tworzy kwas mlekowy, a to obniża pH i zapobiega rozwojowi patogenów. Szczep bakterii kwasu mlekowego jest dobrze tolerowany. Do działań niepożądanych tego probiotyku zaliczamy zaburzenia żołądkowo-jelitowe (zdęcia, gazy) oraz objawy nadwrażliwości. Lactobacillus acidophilus wystepuje między innymi w preparacie o nazwie LISTON.